Zvijezde našeg menija – pulled pork i pulled beef sendviči

Pulled pork/ beef tkz. vučena ili trgana svinjetina i junetina odnosi se na dobrog poznatog člana američkog roštilja. -the Gatsby vam predstavlja globalni okus na dohvat ruke.

Što je pulled pork/ beef ?

Marinirani meso koje se peče lagano u pećnici sa svojim sokovima na nižim temperaturama po 4-5 sati dok se ne počne raspadati.  Obično se koriste dijelovi mesa poput lopatice, potrbušine i buta. Nakon što je meso savršeno ispečeno, ne reže se nego se “vuče” vilicom i trga na tanke dugačke komadiće. – što i sam naziv govori- “pulled” tj “vučena” svinjetina/ junetina. Krajnji rezultat? – Fino, sočno meso koje se kupa u svome soku, a toliko mekano da se može trgati vilicom. Obično u kombinaciji sa coleslaw salatom u pecivu.

Pulled porkSlika: Pulled pork

Odakle potiče?

Ovo jelo potiče iz južnih krajeva, a usavršeno je u americi pojavom prvih španjolaca, koji su primjetili da domorodci stavljaju meso iznad dima vatre. To je bio prvi tkz. poznati Bbq (barbecue ) proces (roštilj ).  Danas je pulled pork i beef klasika američkog roštilja. Iako se popularnost ovog jela proširila po europi i ostatku svijeta kod nas je još poprilično nepoznat.

Isprobaj!

Ako ste znatiželjni i želite isprobati ovo jelo pronašli smo za vas par korisnih linkova sa receptima  :

TEXAS PULLED PORK

Sočan pulled pork sendvič

Pulled pork

A ako vam se neda kuhati, svratite do nas! 🙂

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *